НовиниСъбитияПрограмаАнкетаФорумКонтактиТЕСТ „Бъди българин“ ТЕСТ „Бъди българин“

НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА БРИГАДА

“СЪХРАНИ  БЪЛГАРСКОТО”

Под патронажа на Президента на
Република България Георги Първанов

“СЪХРАНИ  БЪЛГАРСКОТО”

Интернет Младежка Медия "СветЪ"  ( www.svetu.com )  и фондация "Щедро сърце" бяха организатори на националната младежка бригада за ученици и студенти. Целта на доброволната бригада бе да позволим на младите българи да се почувстват полезни за страната си и горди с миналото си!

 

През лятото на 2005 г. от 6-ти до 27-ми юли в царския дворец във Велики Преслав и Голямата базилика в Плиска над 130 ученика и студенти дадоха своя доброволен труд за една истинска българска кауза! Те участваха в процеса на социализиране, почистване и подпомагане на археологическите дейности в първите български столици Плиска и Преслав.

 

Бригадата беше съпроводена със срещи и дебати с археолози и историци, посещение на Мадарския конник, Шуменската крепост и организиране на прожекции на български исторически филми.

 

Доброволците работеха на две смени. В края на всяка се проведе церемония по връчване на дипломи за извършения доброволен труд.

 

Първата смяна започнаа на 6 юли и завърши на 17 юли 2005 г., а втората смяна бе от 17 до 27 юли 2005 г.

www.suhranibulgarskoto.org

назад нагоре

Страница на Президента на Република България Български младежки организации Европейски млакдежки организации Институции и партньори
BGBusiness