НовиниСъбитияПрограмаАнкетаФорумКонтактиТЕСТ „Бъди българин“ ТЕСТ „Бъди българин“

"Младежки Департамент за Европейска Интеграция" - МДЕИ

www.mdei-bg.com
e-mail: mdeibg@abv.bg

МДЕИМДЕИ е неправителствена организация с нестопанска цел. Създадена е по идея на двама ученика - Стефан Ванков и Петър Балов. За момента организацията има само една осъществена кампания "Ти си Българин" за 3 месеца съществуване. Идеята на МДЕИ не е да набира членове от цялата страна. Ние разполагаме с екип от 7 човека. За всяка кампания се обръщаме към наши национални координатори в 28 области на България, които координират действията на доброволците. Идеята на МДЕИ е да провокира младите хора да участват активно в процесите в обществото, за да може те да влязат като достойни Българи в ЕС през 2007 година.

Кампанията "Ти си Българин"

Тя стартира с пресконференция на 20.06.05 в Гранд Хотел София и завърши на 30.06.05.

Медиа партньори на форума са в. “24 часа”, интернет портала Dir.bg и САГА Текнолъджи, в-к "Компютри", IDG България

Бяха напечатани над 30 000 картички с исторически факти от старата и по-нова история на България. Съдържанието беше съгласувано с едни от най-видните историци - Проф. Божидар Димитров, проф. Георги Бакалов и проф. Андрей Пантев. Фактите бяха така подбрани, че да са интересни на повечето млади хора и да привлекат вниманието им към българската история и към това, че нямаме право да се оплакваме непрекъснато от състоянието на страната ни. Защото всеки е горд да се нарича българин и въпрос на достойнство е да го изречеш ясно и високо! Кампанията е с подкрепата на президента на Р България г-н Георги Първанов и финансовата подкрепа на официялния ни спонсор - Корпоративна Търговска Банка. В седем града на България учениците в поголемите училища получиха заедно със свидетелствата и бележниците си и една картичка на МДЕИ.

Бъдещи проекти:

На 1-ви ноември 2005 г. ще бъде обявен национален конкурс за есе на МДЕИ на тема "Ти си Българин". Това е и своеобразното продължение на кампанията "Ти си Българин". До 15 март ще се приемат есетата, като на 20 ноември ще се състои и награждаване на победителите. Те ще се състезават в 3 категории - от 14 до16 години, от 16 до 18 и от 18 до 21 години. Журито ще бъде съставено от видни учители, доценти и професори, както разбира се млади хора и студенти, което ще позволи творбите да бъдат оценени възможно най-обективно и точно.

За повече въпроси:

Стефан Ванков
МДЕИ

Stefan Vankov
State Agency for Child Protection /Children’s Council/
Youth Department “European Integration”
Member of “Team Europe”
Telephone ++359 2 944 78 54
++359 899 183 630 (Mobile)
E-mail : stefan_vankov@abv.bg
stefan_vankov@web.de
y_dep.euroint@mail.bg
www.teameurope-bg.org

назад нагоре

Страница на Президента на Република България Български младежки организации Европейски млакдежки организации Институции и партньори
BGBusiness